Sunati la nr.: 068 575 545

Grafic de lucru

Luni - Simbata: 9:00 - 18:00 Duminica: Inchis

Blog

Cum se tratează cariile dentare pe dinții din față

Potrivit statisticilor, cel mai atent dintre toate, ne spălăm dinții din față — incisivi și canini. Acest lucru se întâmplă din două motive: în primul rând, este mai ușor să ajungeți la ele și, în al doilea rând, suntem îngrijorați de estetica zâmbetului. Dar, în același timp, cariile pe dinții din față nu sunt mai puțin frecvente. Care este motivul apariției sale și cum să se lupte cu ea? Să spunem în acest articol.

De ce apar carii dentare pe dintii din fata ?

Cariile dentare sunt un proces patologic care are loc în țesuturile dintelui și le distruge treptat. Se întâmplă din cauza acizilor. Acestea se găsesc în unele alimente și sunt, de asemenea, secretate de bacterii cariosogene. Cu expunere prelungită la suprafața dintelui, acești acizi încep să o descompună și să o facă mai slăbită. Ca urmare, microorganismele penetrează smalțul și progresează treptat adânc în dinte. Dar este nevoie de anumite condiții pentru a rula acest proces complex. De obicei, este:

 • aglomerarea dinților
 • tehnica de curățare necorespunzătoare
 • igiena internă neregulată
 • obiceiuri proaste
 • ereditate
 • carii dentare
 • tulburări de dezvoltare a smalțului (fluoroză sau hipoplazie)

Atunci când sunt combinate mai multe puncte din această listă, bacteriile se simt foarte confortabile și se înmulțesc activ, oferind un efect permanent distructiv asupra smalțului. Și foarte curând veți observa acest lucru.

Semne de carii dentare frontale
 • Pigmentare. Când smalțul sub acțiunea acizilor începe să se descompună, atunci culoarea sa devine mai întâi albă. O astfel de pată este excretată, deoarece este mai ușoară decât suprafața dintelui. De — a lungul timpului, pe măsură ce infecția pătrunde mai adânc, pata albă începe să-și schimbe culoarea-să se întunece.
 • Cavitatea cariilor. Acizii, care se găsesc în alimente și sunt eliberați de bacterii, distrug smalțul. La început, devine slăbită și apoi apare o cavitate în ea. Cu cât este mai mare volumul țesuturilor dintelui distrus, cu atât este mai adânc și mai vizibil.
 • Senzații neplăcute. În stadiul inițial, cariile sunt asimptomatice, deoarece nu există terminații nervoase în infecția cu smalț afectată. Dar, odată ce bacteriile se strecoară mai adânc-în dentină și pulpă, pot apărea senzații neplăcute. De obicei, ele apar ca răspuns la stimuli — alimente acide, dulci, calde sau reci.
Tipuri de carii pe dintii din fata

Incisivii și caninii nu diferă în structura lor de ceilalți dinți-au, de asemenea, un strat de smalț, dentină cu tubuli și o cameră cu pulpă care protejează fasciculul de nervi și vase. În funcție de gradul de afectare a acestor țesuturi, dinții sunt:

 • Cariile superficiale ale dinților din față. În acest stadiu, bacteriile au pătruns numai în stratul de smalț și l-au distrus. În exterior, poate arăta ca o pată albă sau pigmentată. De obicei, apare în partea laterală a dintelui, unde se formează foarte curând o cavitate carioasă mică, abia vizibilă. Rareori acordăm atenție acestui lucru, deoarece legăm schimbarea culorii la efectele coloranților care se găsesc în alimente și începem să curățăm cu atenție acest dinte.
 • Carii medii ale dinților din față. Prin distrugerea suprafeței dintelui, infecția ajunge la dentină. Un astfel de dinte nu arată foarte estetic, și începem să suspectăm că poate exista o carie. În plus, uneori poate apărea o reacție la stimuli, iar cavitatea carioasă devine mai profundă. Deși acest lucru nu poate fi observat, deoarece adesea crește din interiorul dintelui.
 • Carii profunde ale dinților din față. Infecția pătrunde în camera pulpei și dăunează fasciculului neuro-vascular, care asigură dintele cu nutriție. Nu observați cariile în această etapă este pur și simplu imposibil, deoarece există o durere de dinți frecventă. Acest lucru se explică pur și simplu: incisivii mușcă mâncarea și sunt primii care interacționează cu orice alimente, astfel încât aproape fiecare masă este însoțită de senzații neplăcute.

În ceea ce privește localizarea cariilor în zona zâmbetului, de regulă, este:

 • Cariile dentare ale dinților din față. Apare în locul contactului dintelui și gingiilor. Din păcate, stratul de smalț este mai subțire aici, astfel încât cariile superficiale ale dinților din față se transformă foarte repede în adânc. Dacă amânați o vizită la stomatolog, atunci infecția se va muta rapid în rădăcina dintelui.
 • Pin cariile dintilor din fata. Principalul său motiv este aglomerarea și, ca o consecință, particulele de alimente sunt blocate între dinți. În aceste locuri, bacteriile se înmulțesc în mod activ, iar acizii pe care îi eliberează distrug smalțul. Ca urmare, există o carie între dinții din față.
 • Cariile interioare ale dinților din față. Poate că este cel mai insidios, deoarece procesele patologice nu apar în partea vizibilă a dintelui, ci în interiorul, ascuns de ochii noștri. Prin urmare, probabilitatea de a observa pigmentarea sau o cavitate mică în smalț este foarte mică. Cel mai probabil, veți ști acest lucru numai atunci când apare o durere de dinți, adică infecția va ajunge la pulpă.

Deși ne uităm zilnic la zona de zâmbet în oglindă în timpul igienei la domiciliu, cariile dentare pe dinții din față pot trece neobservate pentru o lungă perioadă de timp și progresează. Pentru a o detecta în timp util, vizitați în mod regulat medicul stomatolog pentru examinări preventive-1 o dată la 6 luni. Medicul va fi capabil să detecteze mai devreme chiar și cariile interne ale dinților din față și să păstreze estetica zâmbetului tău.

Cariile dentare pe dintii din fata: ce sa faci si cum sa tratezi

Important în tratamentul cariilor pe dinții din față — de a păstra estetica zâmbetului, adică nu doar pentru a elimina toate țesuturile afectate, pentru a restabili forma dintelui și funcția sa, dar și de a face totul pentru ca dintele arate perfect și armonios.

Când vine vorba de tratamentul cariilor superficiale, medii, de contact ale dinților frontali, aici sunt posibile trei opțiuni:

 • Sigiliul de lumină. Acesta este cel mai modern material de umplere. Se întărește numai sub influența luminii unei lămpi speciale, astfel încât medicul să poată scoate cu grijă și cu scrupulozitate anatomia dintelui până la cele mai mici detalii. Sigiliile luminoase sunt de înaltă calitate, durabile, fiabile și durabile, iar paleta largă de culori permite medicului să aleagă tonul perfect pentru zâmbetul tău. Dar, de-a lungul timpului, ele dau o contracție mică, astfel încât sigiliile luminoase nu sunt folosite la distrugerea părții coronare cu mai mult de 50%.
 • Material compozit. Pentru a îmbunătăți estetica și pentru a proteja suprafața dintelui, medicul stomatolog poate sugera furnir compozit. Aceasta este o aplicare stratificată a materialului compozit pe suprafața dintelui. De-a lungul timpului, granița dintre sigiliul și dinte este colorată și devine vizibilă, iar furnirul compozit evită acest lucru.
 • Material ceramic. O opțiune excelentă pentru mascarea semnelor de intervenție ale stomatologului: suprafața dintelui și forma acestuia vor deveni ideale și nimeni nu va ghici că a existat o dată o carie. Spre deosebire de furnir compozit, ceramica în timp nu este vopsit, nu se schimbă forma, în plus, este uneori mai estetic, mai puternic, mai durabil și mai fiabil.

În ceea ce privește tratamentul cariilor complicate ale dinților din față, atunci există nuanțele sale:

 • Medicul acordă o atenție deosebită umplerii canalelor-este important să nu se utilizeze materiale care pot schimba culoarea dintelui din interior. În plus, toate lucrările trebuie făcute foarte atent, astfel încât dintele să nu se întunece ulterior.
 • Utilizați coroane ceramice pentru a restabili forma. Dintele fără pulpă devine mai fragil, în timp ce sarcina nu scade, astfel încât după umplerea canalelor este important să se protejeze. Cea mai potrivită metodă este coroana ceramică. Se fixează în siguranță, se potrivește perfect și arată cât mai natural posibil.

În plus, indiferent de stadiul cariei și localizarea acesteia, medicul stomatolog trebuie să afle de ce a început procesul patologic. În funcție de cauza cariilor dentare pe dinții din față, specialistul va face un plan de tratament care vă va ajuta să vă protejați dinții și, dacă este necesar, să conectați alți specialiști. De exemplu, atunci când dinții sunt aglomerați, este important să se corecteze mușcătura, adică este necesar un tratament ortodontic, iar cu o tehnică necorespunzătoare de curățare, consultația igienistului va fi eficientă.

Cum de a proteja dintii din fata de carii dentare

Vrei ca zâmbetul tău să fie estetic și să nu apară carii pe dinții din față? Apoi, urmați aceste recomandări simple, dar eficiente:

 • Curățați bine fiecare dinte. Utilizați nu numai o perie și o pastă, ci și o Floss, un balsam și un irigator.
 • Vino la stomatolog la primele semne de carii dentare și cel puțin o dată la 6 luni, chiar dacă nu te deranjează nimic.
 • Treceți în mod regulat igiena orală profesională-la fiecare șase luni, dacă medicul stomatolog nu a sfătuit să facă această procedură mai des.
 • Mâncați bine, deoarece bacteriile cariozogene se hrănesc cu reziduuri de carbohidrați ale alimentelor. Deci, mâncați mai multe legume și fructe crude și limitați consumul de dulce și făină.
 • Faceți terapie de remineralizare și fluorizare — microelementele întăresc smalțul și o fac mai densă și mai puțin susceptibilă la acțiunea acizilor.

Cariile pe dinții din față sunt întotdeauna neplăcute și urâte, astfel încât să vă simțiți nesiguri și să ascundeți un zâmbet. Tratamentul cariilor dentare pe dintii din fata-o lucrare de bijuterii, deoarece medicul stomatolog nu are nevoie doar pentru a elimina toate țesuturile infectate și de a restabili forma dintelui, dar, de asemenea, face cât mai estetic posibil. Este foarte important ca un dinte vindecat să nu fie diferit de ceilalți. Specialiștii Centrului de stomatologie modernă înțeleg cât de important este pentru dvs. să păstrați frumusețea zâmbetului după tratamentul cariilor dentare pe dinții din față. Datorită metodelor moderne și experienței deosebite, medicii stomatologi le restaurează armonios și foarte estetic.

Cititi si alte articole ale noastre.

Image placeholder

Dr. Nadejda Boleac