Sunati la nr.: 068 575 545

Grafic de lucru

Luni - Simbata: 9:00 - 18:00 Duminica: Inchis

Blog

Top 9 motive - durerea dintilor.

     Durerea dentară poate varia de la ușoară și trecătoare până la tensionata și constantă, dar mecanismul din spatele a ceea ce simțiți este adesea același: nervii din camera pulpei din centrul dintelui sau dinților afectați răspund la stimuli și trimit un avertisment sub forma unei senzații dezagreabile că ceva nu este în regulă.

Aici sunt primele 9 motive dece dintii ar putea sa vă provoace disconfort:

1. Carie dentara. Anumite bacterii orale se hrănesc cu particule de alimente prinse în gură și produc acid care în timp poate mânca prin smalțul dinților de protecție în dentina sensibilă de mai jos.
2. Eroziune smaltului. Acizii din dieta ta și acizii gastrici din refluxul acid și vărsăturile pot deteriora smalțul dinților.
3. Recesiunea gingiilor. Gingiile se pot retrage în timp, expunând rădăcinile sensibile ale dinților. Periajul prea viguros și / sau folosirea unei periuțe de dinți prea grele poate contribui la recesiunea gingiilor.
4. Lucrări dentare recente. Lucrările dentare pot inflama țesuturile pulpei și pot provoca sensibilitate temporară care ar trebui să scadă pe măsură ce pulpa se vindecă.
5. Dinții pot fi slăbiți în timp datorită presiunii cauzate de mușcare și mestecare, precum și de măcinarea dinților și de încleștarea maxilarului. Ceea ce începe ca linii subțiri în smalț poate evolua în fisuri și fracturi care expun terminațiile nervoase.
6. Boala parodontală. Aceasta este o infecție a țesuturilor care susțin dinții, cauzată de acumularea de placă bacteriană de-a lungul liniei de gingie care declanșează inflamația. În cazurile severe, infecția se poate deplasa până la capătul unei rădăcini dentare sau prin canalele accesorii și poate intra în pulpa dentară.
7. Abces. Un abces este un sac plin de puroi cauzat de o infecție. Poate să apară la baza rădăcinii dintelui sau în spațiul dintre dinte și gingie.
8. Obiceiuri incorecte. Anumite obiceiuri parafuncționale, aceste comportamente exercită stres extrem asupra dinților și le poartă în jos, provocând o sensibilitate crescută a dinților și o durere a maxilarului.
9.Durerea menționată. Uneori, durerea care provine dintr-un alt dinte sau în afara zonei dentare - congestie sinusală sau infecție, de exemplu - poate radia în jurul gurii și să dea impresia de durere pentru un anumit dinte.

După cum puteți vedea, durerea este un avertisment de tot felul de amenințări la adresa sănătății orale. Medicul stomatolog al Dumneavoastră vă poate ajuta să identificaţi cauza şi tratament adecvat, astfel încât vă puteţi simţi mai bine şi de a proteja zambetul tau.

La fel Va sugerez sa cititi si alte articole.

Image placeholder

Dr. Nadejda Boleac