Sunati la nr.: 068 575 545

Grafic de lucru

Luni - Simbata: 9:00 - 18:00 Duminica: Inchis

Blog

Cât timp trebuie folosită periuța pentru dinți și când ar trebui să o înlocuim?

Cei mai mulți dintre noi știu că periuțele noastre nu sunt menite să dureze o veșnicie.

S-ar putea să fim surprinși de faptul că, în conformitate cu cererile producătorului și recomandările dentist, periuta ar trebui să fie înlocuită la fiecare 12 - 16 săptămâni.

Dacă nu înlocuiți o periuță de dinți la timp, aceasta poate afecta sănătatea dentară și răspândirea infecției.

La ce perioadă ar trebui să vă schimbați periuța de dinți?

Periuta dentara este prima linie de aparare impotriva bacteriilor care cauzeaza boli ale gingiilor, cariilor dentare si respiratiei urat mirositoare.

Dacă urmați recomandarea referitor la periaj al dinților timp de 2 minute a cîte două ori pe zi, deja luați măsuri pentru a vă proteja dinții.

Periajul dintilor intre fiecare masa si dupa o gustare cu zahar este un pas in plus pe care îl puteți face pentru a fi proactiv în prevenirea cariilor dentare.

Periajul de două sau mai multe ori pe zi este considerat încă standard pentru o periuță dentara manuală. La această rată de utilizare, perii din perie vor începe să cadă și să devină răsucite în termen de aproximativ 3 luni.

Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, de asemenea, ne sfătuie să înlocuim periuța de dinți la fiecare 3 - 4 luni.
Odată ce perii din periuța de dinți încep să-și piardă rigiditatea, periuța de dinți este aproape de a fi aruncată la gunoi.

Cla ce prioada ar trebui să vă schimbați un periuța de dinți electrică?

Capetele electrice ale periuței dentare curăță suprafața dinților prin rotirea sau vibrarea rapidă. Aceste capete a periuței au încă peri de nailon. Mai mult, acestea sunt mai scurte, ceea ce înseamnă că ele pot finisa mai repede.

Capul periuței de dinți electronice ar trebuie sa fie schimbată la fiecare 12 săptămâni, sau chiar mai devreme.

Alte motive pentru a schimba periuta de dinti

Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei ați fost bolnav, este o idee bună să înlocuiți periuța de dinți, precum și periuța de dinți a tuturor celorlalți din gospodărie.

S-ar putea să schimbați periuța de dinți pentru copii mai des decât la fiecare 3 luni, deoarece copiii pot ronțăi mânerul și perii periuței de dinți.

Nu uitați să urmăriți copilul dumneavoastră atunci când acestea periază dinții pentru a vă asigura că acestea expune capul periei la orice altă suprafață în afară de dinți.

Cum să ai grijă de periuta de dinți ?

Pentru a profita la maximum de periuța de dinți, aveți grijă de ea. Așa ar fi bine să faceți cu orice instrument personal de îngrijire sau igienă.

Nu împărți periuța de dinți cu altcineva, chiar și cu membrii familiei tale apropiate. Dacă periuța de dinți este depozitată într-o ceașcă sau într-un recipient cu alte periuțe de dinți, încercați să nu lăsați capetele să se atingă între ele.

După periaj, clătiți complet periuța de dinți cu apă de la robinet. Nu aveți nevoie să utilizați un dezinfectant, apă de gură, sau apă caldă pentru a igieniza.

După periaj, clătiți complet periuța de dinți cu apă de la robinet. Nu aveți nevoie să utilizați un dezinfectant, apă de gură, sau apă caldă pentru a igieniza.

Factorii de risc pentru utilizarea unei periuțe de dinți dincolo de durata de viață recomandată

De fiecare dată când utilizați periuța de dinți, perii de nailon sunt expuși la apă și substanțe chimice din pasta de dinți. Acest lucru face perii un pic mai slabi cu fiecare utilizare. Perii se îndoaie și se răsucesc într-o nouă formă, care este cunoscută sub numele de "păr tors."

Un studiu din 2013 a arătat că, după 40 de zile de utilizare consecventă, arderea părului începe să facă periuța de dinți mai puțin eficientă. Participanții la studiu care nu și-au înlocuit periuțele de dinți în a 40-a zi de utilizare au avut o acumulare considerabil mai mare de plăci.

Cel puțin două studii anterioare privind capetele de periuță de dinți uzate au confirmat că periuțele de dinți mai vechi sunt mult mai puțin eficiente în îndepărtarea plăcii, care este cauza bolilor gingivale și a cariilor dentare .

Sfaturi

Periuța de dinți este un instrument important de igienă orală. Pentru a vă menține periuța de dinți și a profita la maximum de durata sa de viață, utilizați doar propria periuță de dinți și depozitați-o în poziție verticală și lăsați-o să se usuce la aer.

Planificați să înlocuiți periuțele de dinți ale fiecărei persoane din familie la fiecare 3-4 luni și marcați calendarul la data achiziției, astfel încât să vă amintiți când este timpul să le înlocuiți din nou.

Obțineți răspunsuri de la un dentist în câteva minute, oricând

Ai întrebări medicale? Conectați-ne online sau prin telefon cu un dentist cu experiență, certificat de bord.

Cititi si alte articole ale noastre.

Image placeholder

Dr. Nadejda Boleac