Sunati la nr.: 068 575 545
Grafic de lucru
Luni - Simbata: 9:00 - 18:00 Duminica: Inchis
Mulți oameni consideră că curățarea dentară este benefică doar pentru cei care sunt preocupați de aspectul lor. Dar acest lucru nu este adevărat!
Adesea, placa și tartrul se acumulează pe dinți și gingie. Nu va fi curățat prin periaj normal sau cu ață. Dentistul folosește dispozitive cu ultrasunete pentru a îndepărta aceste depozite. Acest proces vă face dinții curățați.
Placa este stratul lipicios care se formează constant pe dinți. Placa trebuie curățată. Când această placă se așează mult timp pe dinți, fără a fi spălată, formează un strat numit tartru. Acesta este stratul murdar de depozite minerale. Odată ce se formează, nu îl poți curăța cu o periere periodică a dintilor. Curatarea dintilor este unica salvare în această situatie.
Dentistul îți poate spune cât de des trebuie să o faci. Majoritatea medicilor stomatologi recomandă curatarea dintilor de două ori pe an. Dacă mențineți o igienă orală buna, atunci se recomanda să o faceți o dată pe an.
Dacă există doar depuneri de tartru superficiale, este posibil să nu fie dureros. Dacă există depuneri profunde, stomatologul dumneavoastră va folosi de obicei anestezia locală înainte de procedură. Poate exista o sângerare ușoară, deoarece placa și tartrul provoacă, în mod normal, durerile gingiilor, iar atingerea gingiilor puternic inflamate poate provoca sângerare.
Acesta este un mit comun. Dintele poate părea „liber” după procedură, mai ales dacă suferiți de boală parodontală. Cu toate acestea, acest lucru nu se datorează procedurii. Chiar dacă există o pierdere a structurilor de susținere precum gingiile și oasele, tartrul din jurul dinților poate ține dinții împreună și poate da un sentiment fals de stabilitate. Când acest tartru este eliminat, dinții își pierd „ancorele false” și poate părea desfăcut.
Cititi si alte articole ale noastre.