Sunati la nr.: 068 575 545

Grafic de lucru

Luni - Simbata: 9:00 - 18:00 Duminica: Inchis

Blog

Inalbirea dinților la stomatolog. Motivele pentru care inalbirea profesională este mai bună

În stomatologie, estetica dentară nu mai reprezintă de mult o problemă, iar inalbirea dinților la stomatolog a devenit un tratament îndrăgit de foarte multe persoane. De la actori celebri până la oameni obișnuiți, toți vor să aibă o dantură perfectă, albă. Din fericire, în zilele noastre, există o multitudine de soluții destinate albirii dinților, printre ele se numără pastele de dinți, gelurile sau benzile speciale. Inalbirea danturii realizată în cabinetul stomatologic este însă cea mai eficientă, rapidă și sigură metodă.

Inalbirea dintilor

Tipuri de tratamente de albire a danturii

Inalbirea dinților la stomatolog este un procedeu la care apelează din ce în ce mai mulți pacienți care își doresc un zâmbet mai alb și mai strălucitor. Chiar dacă efectuăm un periaj dentar corect de două ori pe zi, dinții se îngălbenesc în timp și au nevoie de o albire profesională. Colorarea dinților este cunoscută în termeni medicali ca discromie dentară, iar dinții pot căpăta în timp nuanțe de la galben, la gri și chiar maroniu.

Deși pe piață există mai multe produse de albire acasă, precum benzile pentru albire și pastele și gelurile de dinți cu efect de albire, inalbirea dinților la stomatolog, sub supravegherea medicului rămâne cea mai sigură metodă de albire. În plus, pacientul se bucură de rezultate imediate, în condiții de maximă siguranță, fără efecte adverse, tehnologia utilizată fiind avizată medical.

Lampa Zoom și beneficiile inalbirii dintilor profesională

Inalbirea dinților la stomatolog cu lampa Zoom este o manoperă simplă ce constă în aplicarea unui gel pe suprafața externă a dintelui, adică pe smalț și activarea acestuia la o sursă de lumină, o lampă Zoom sau un laser. În tot acest timp, gingia, adică țesutul moale, este protejată de un material care face priză la lumină. „Procedura este complet nedureroasă, însă, în urma unei albiri, dinții pot să devină sensibili timp de câteva zile. Este de reținut că este vorba doar de o sensibilitate tranzitorie, care dispare în 3 – 4 zile.

Printre avantajele albirii dentare cu lampa Zoom se numără următoarele:

 • este un tratament scurt si eficient;
 • se poate realiza într-o singură ședință;
 • rezultatele sunt vizibile de la prima ședință;
 • este un tratament sigur, efectuat sub supravegherea unui medic specialist;
 • este o procedură nedureroasă;
 • nu distruge și nu afectează smalțul dinților;
 • poate fi repetată anual.
 • Inalbirea dintilor

  Cât durează tratamentul de albire a dinților?

  Inalbirea dentară în cabinetul stomatologic nu este o procedură dureroasă. Aceasta se realizează într-o singură ședință sau în două ședințe, în funcție de timpul disponibil al pacientului. După albirea profesională, sunt recomandate ședințe de fluorizare dentară sau desensibilizare, care au rolul de a remineraliza smalțul și de a reduce la minim posibilitatea apariției sensibilității dentare în zilele imediat următoare finalizării procedurii.

  Cu câte nuanțe se pot albi dinții?

  S-a demonstrat că lampa Zoom înregistrează rezultate cu 50% mai bune decât alte tratamente de albire dentară convenționale. Astfel, pacienții se pot bucura de un zâmbet frumos și strălucitor, cu până la 6 nuanțe mai alb în doar 60 de minute. Rezultatele tratamentelor de albire a dinților sunt direct influențate de gradul de îngălbenire a danturii. Expunerea la gelul de albire poate dura între 30 și 60 de minute, în funcție de nuanța la care pacienții își doresc să ajungă, gelul fiind aplicat între 2 şi 4 ori, în intervale de 15 minute.

  Inalbirea profesională este recomandată persoanelor care au dinți sănătoși. Gingia trebuie să fie de asemenea într-o stare bună, să nu sângereze și să nu fie inflamată. „Inalbirea dentară nu se recomandă pacienților care au numeroase carii netratate. Este bine de știut faptul că, în urma albirii, se deschid la culoare doar dinții naturali, nu plombele și nici coroanele dentare. Dacă avem multe obturații, adică multe plombe, în special pe dinții din față, trebuie să ne gândim de două ori înainte să facem o albire. Dacă ne albim dinții trebuie să fim conștienți că va trebui să schimbăm și plombele, deoarece compozitul, materialul din care acestea au fost realizate, va rămâne de aceeași culoare.

  Cât durează efectele tratamentului profesional de albire a dinților

  Rezultate pot fi menținute pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp în funcție de mai mulți factori, consumul excesiv de tutun sau alcool, consumul frecvent de cafea, vin, sucuri carbogazoase și alimente care colorează dantura. Igiena orală zilnică este de asemenea extrem de importantă. Periajul de 2 ori pe zi, folosirea aței dentare, a dușului bucal și a apei de gură, precum și vizitele periodice la medicul dentist pentru o igienizare profesionistă pot prelungi efectele tratamentului de albire a dinților. Medicii dentiști recomandă repetarea tratamentului de albire a dinților o dată pe an, pentru a păstra un efect optim dorit.

  Alimente interzise după inalbirea dentară profesională

  Pentru a menține rezultatele obținute cât mai mult timp, se recomandă să avem grijă la alimentele și băuturile pe care le consumăm și care ne pot păta dinții, de exemplu, cafeaua, vinul roșu ori băuturile carbogazoase. Fumatul, anumite medicamente, cum ar fi antibioticele, au consecințe asupra sănătății orale, dar și asupra colorării zâmbetului. Rezultatul unei albiri profesionale poate fi menținut o perioadă destul de lungă de timp, undeva până la 2, 3 ani. Totuși acest lucru depinde foarte mult de stilul de viață și de cât de bine sunt respectate regulile de igienă orală.

  Image placeholder

  Dr. Nadejda Boleac